Novičnik dogodkov APRIL

Dragi jogisti,
 
a bi še sploh na jogo hodili, ko je pa zunaj že čisto poletno vreme?
 
Saj veste: joga je doživljenjsko potovanje v globine naše notranjosti. Letni časi se spreminjajo, ljudje pridejo in odidejo, v službi smo nekaj časa srečni, potem spet nesrečni.
Naša duša, iskra Božanskega, pa vedno ostaja z nami.
 
Poglejte dogodke v APRILU, ki smo jih pripravili za vas. 
Morda vas kaj pritegne !
 
🪷 MEDITATIVNO BARVANJE – SRI YANTRA 9 KORAKOV DO BOŽANSKOSTI 🪷

Yantra je najbolj sveta izmed svetih geometrij, ki so poznane človeštvu in zelo posebno energetsko orodje za duhovni razvoj. Sri Yantra vsebuje moč celotnega stvarstva, velja za resnično obliko same Božanske Matere. Njeni medsebojno povezani trikotniki simbolizirajo združitev moških in ženskih energij stvarstva

Sri Yantra je osnovana na devetih nivojih in vsak od njih ima svojo sestavo in svoje skrite modrosti.

Sri Yantra ima globok vpliv na tistega, ki jo riše, barva ali o njej meditira.
Pomaga nadzorovati um in čute, poleg tega pa ustvari visoko energetsko frekvenco, ki pomaga preobraziti negativnosti iz okolja v bolj pozitivno vibracijo.

DATUM: sobota, 13.4.2024, 10.00 – 13.00
Več TUKAJ
 
 
🪷 PREDAVANJE: JOGA KOT POMOČ PRI TESNOBI IN ANKSIOZNOSTI 🪷

Tesnoba – tegoba modernega časa. Ali se tudi vi spopadate z njo?

Tesnoba in anksioznost sta v današnjem modernem času pogosta pojava. Številni dejavniki sodobnega življenja kot so stres, socialni pritiski, zdravstvene težave, lahko prispevajo k njunemu razvoju.

Tesnobo sem tudi sama izkusila v svojem življenju. Predstavila vam bom tehnike in načine, kako se lahko uspešno spopadamo z njo. Za sabo imam 17 let dela v farmacevtski branži in kar nekaj jogijskega znanja, kar uspešno implementiram v svoj vsakdan.

Dotaknili se bomo meditacijskih in dihalnih tehnik, prehranskih dodatkov in določenih sprememb življenjskega sloga, ki lahko bistveno izboljšajo kvaliteto našega življenja pri spopadanju s to težavo.

DATUM: sobota, 13.4.2024, 19.00 – 20.00

KDO: Gabrijela Sever Klasinc

Več TUKAJ

🪷 DELAVNICA: TERAPEVTSKA JOGA ZA BOLNIKE S FIBROMIALGIJO 🪷

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na terapevtski jogi delavnici, namenjeni bolnikom s Fibromialgijo.
Delavnica je zasnovana tako, da vam pomaga pri obvladovanju simptomov te bolezni ter vam omogoči boljše razumevanje in povezavo z vašim telesom.
Delavnica bo sestavljena iz enostavnih jogijskih položajev in dihalnih tehnik, katerim bo sledilo vodeno sproščanje na tleh.
Delavnica primerna za vse starosti in brez jogijskega predznanja, vodi jo Gabrijela, ki se je tudi sama spopadala s simptomi značilnimi za to diagnozo.
 
DATUM: nedelja, 14.4.2024, 18.00 – 19.00
KDO: Gabrijela Sever Klasinc
Več TUKAJ

🪷 VEČER S PARTOM KAREL GRŽANOM: V TIŠINI SOČUTNO ZAZNAVNI 🪷

 

Pater Karel Gržan je duhovnik, pisatelj, publicist ter doktor literarnih znanosti, ki so mu v šoli grozili malodane s posebno šolo.
Je tudi ljubeč sopotnik gospe Kapre, njegove zveste kobile.
Je karizmatičen sogornik, ki je že v rosnih letih govoril o pomembnosti sočutnega sobivanja, ki nagovarja od dvobojevanja k dopolnjevanju! Od tekmovalnosti k sodelovanju. In da je ČUDNO v resnici ČUDOVITO. Je mistik, ki živi sredi ljudi, da jim lajša stiske. Da zapoje srce. Ve, da je prihodnost v naših otrocih, ki že čutijo in razumejo Novi svet. In spomni, da vse, kar šteje, je: Ljubiti in biti ljubljeni.
Večer bo potekal v obliki pogovora s patrom Gržanom z odstrinjajem modrosti o tem, kaj pomeni sočutje do sebe in drugih, sestavinah sočutja, ljubezni do sočloveka in Boga, nasveti za telesno in duševno zdravje in še več …
 
DATUM: ponedeljek, 15.4.2024, 18.00 – 19.30
Več TUKAJ
 
 
🪷 GONG Z MANTRO IN MEDITACIJO 🪷
 
Vibracija manter združena z vibracijo gonga je intenzivna in prepoznavna.
Gong ustvarja s svojo vibracijo blagodejno valovanje in vpliva na element vode v fizičnem telesu, ki z uravnoteženjem energij odpravlja blokade in ozdravlja.
Mantre so vibracijski zvoki in svete formule, ki osvobajajo um.
Združene vibracije manter in gonga razbremenijo vse ovoje energijskega polja in jih združijo z višjo duhovno voljo. Skozi vibracijski tok se prepustite in predate svoj um. Tako se v vas prebujajo globoko speče kvalitete. Ustvarja se tudi harmonija TELESA-UMA-DUHA.

Skozi vibracije, ki nosijo višje duhovne kvalitete, se bo pretok oplemenitil in razbremenil dele, v katerih nosite vsakodnevna energijska in čustvena bremena.

DATUM: petek, 19.4.2024, 19.00 – 20.30
KDO: Andreja Kočevar

Več TUKAJ
 
🪷 SERIJA DELAVNIC JOGA NIDRA ZA URAVNOTEŽENJE ČAKER – 4.ČAKRA 🪷
 

V prihodnjih mesecih se bomo poglobili v starodavno tehniko globoke sprostitve, JOGA NIDRA. Še posebej se bomo na tej seriji delavnic osredotočili na uravnoteženje sedmih glavnih čaker.
Na delavnici bomo izvedeli, kaj so čakre in kaj je njihova vloga v našem telesu. Sledijo jogijski položaji, ki si namenjeni za uravnoteženje posamezne čakre. Nato bomo z prakso joga nidre delali na odprtju in pretoku energije v vsaki čakri.
 
V ČETRTI DELAVNICI bomo spoznavali ANAHATA ČAKRO.
Anahata čakra, imenovana tudi srčna čakra, je četrti glavni center energije v telesu.
Anahata čakra predstavlja idejo brezpogojne ljubezni. Nahaja se v sredini prsnega koša, v višini srca.
Blokirana anahata čakra pa se lahko kaže kot:
• Težave z zaupanjem
• Strah pred intimnostjo
• Občutki osamljenosti ali
izoliranosti
• Težave z odpuščanjem
 
DATUM: petek 26.4.2024, 19:00-20:30
KDO: Marko Tomažič
Več TUKAJ
 

 

Toplo dobrodošli v svet joge!
 
Vaš OM Yoga center team