Joga za otroke prav zaradi dobrobiti na telesni in duševni razvoj otroka v zadnjih desetletjih pridobiva na veljavi. Skozi pravljice z moralnim sporočilom, otroci spoznavajo različne telesne položaje ( asane), naučijo se dihalnih tehnik ( pranayan ), umika čutil, koncentracije in kratkih meditacij, ki jih povežejo s samim seboj in med seboj. Otroci se v odraščajočem obdobju srečujejo s telesnimi, emocionalnimi, socialnimi konflikti, joga pa jih nauči, kako te konflikte reševati na najbolj učinkovit način. S tem pridobijo na samozavedanju, zdravi samozavesti, premagovanju strahu in integraciji vrednot nenasilja, resnicoljubnosti, zmernosti, čistosti, hvaležnosti, samodiscipline in sočutja.

Izboljšajo telesno fleksibilnost in stabilnost ter moč, ravnotežje ter koordinacijo, osredotočenost in koncentracijo, samozavest in samozaupanje, ozaveščajo telesno-miselno povezanost.

Prva skupina joge za otroke bo potekala v OM Yoga centru od 3. - 12. leta starosti. Druga skupina, joga za mladostnike, pa v Srednji šoli Slovenska Bistrica. Čas vadbe: 45 min.

The inner education, training in character building and in the practice of yoga has the best effect on a person while still young. When children learn and practise yoga from a young age, they will have a firm spiritual outlook on life, which no one will be able to break or shatter later on.
-- Swami Sivananda Saraswati

vsi otroci in mladostniki