Naša vizija

Namen OM Yoga centra je, da obiskovalci ponovno najdejo svojo notranjo luč, stabilnost, zavest, začutijo notranji mir, notranjo moč in pridobijo znanje ter uporabne tehnike za zdravo, zavestno in sočutno vsakodnevno bivanje in ob tem prepoznajo in razvijejo svoje notranje potenciale.

Joga je zavest, modrost. Ko v umu prenehajo vse miselne fluktuacije, se prične joga- Patanjalijeve Yoga Sutre: chitta vritti nirodha. Šele, ko se v umu pojavi praznina, pa če je to samo za četrtino minute ali ure, vaditelj spozna pravo naravo vseobsegajočega zavedanja, modrosti.

Slika od Manica Maček - Shivani
Učiteljica joge

Manica Maček - Shivani

Z jogo se je srečala pred več kot 24 letimi. Ker je ob tem začutila globoko povezavo in ponovno srečanje s samim seboj, od takrat dalje vsakodnevno vadi in ozavešča jogijske principe v svojem življenju.

Introspekcija, osebnostna rast in ozaveščanje lastnega bivanja ter razumevanje okolice in sveta, se je poglobilo z učiteljem sistema Yoga in daily life, Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda Puriji. Naslednjih 15 let je pod njegovim vodstvom obiskovala seminarje širom sveta in znotraj sistema Joga v vsakdanjem življenju tudi 7 let poučevala različne zvrsti joge različnih starostnih skupin.

Dodatno znanje, predvsem iz Ashtanga vinyase joge in Vinyasa flow, je pridobivala v Nataraja studiu Ljubljana, kjer je opravila tudi učiteljski tečaj 300 ur in pridobila mednarodni certifikat RYT200 ( Yoga Alliance ), IRJU300 ( Joga združenje Slovenije ). Znanje iz Iyengar joge ter Sivananda joge je pridobivala pod vodstvom Zdenke Bratec, Joga klub Maribor. S sistemom Sivananda Yoga Vedanta se je spoznavala širom Evrope.

V iskanju Božanske ljubezni, ki presega vse človeške nivoje ljubezni, jo je pot vodila do Satguruja, Paramahamse Sri Swami Vishwanande. Znotraj organizacije Bhakti Marga širi duhovno prakso Yoga & Meditacija ( Atma Kriya Yoga, Simply Meditation, Project Mantra, Babaji Surya Namaskar, OM Chanting ) , ki odpira človeška srca in jih poveže z Božansko ljubeznijo. V Slovenski Bistrici tudi vodi Bhakti Marga Izobraževalno skupnost.

Poglobljeno znanje in izkušnje si je nedavno pridobila tudi v najuglednejši joga šoli v Rishikeshu, Indiji - Samadhi Yoga Ashram School, kjer je zaključila učiteljski tečaj Yogic Multiple Styles in s tem mednarodni certifikat RYT300 ( Yoga Alliance ).

Zadnjih nekaj let se intenzivno posveča tudi humanitarnim projektom, ki vključujejo pomoč zapuščenim živalim, širjenju veganskega življenjskega sloga in služenju pomoči potrebnim ljudem.

Slika od Boža Jamas
Učiteljica joge

Boža Jamas

Sem Boža Jamas, mama trem fantom, partnerka in večna učenka, ki z močno radovednostjo sledim svojemu klicu po več in globljem. Že od malega čutim, da ne obstaja samo to, kar vidimo, ampak za tem stoji veliko več, kar lahko samo čutimo v svojem srcu. In to je tisto, ki me vodi v mojem življenju.

Tako je moje življenje pred 12 leti popolnoma spremenilo pot in je posvečeno Življenju na vseh nivojih. Prepleteno je z družino, nenehnim izobraževanjem, delom na sebi in delom z malimi ter velikimi ljudmi na področjih energijskih terapij, intuitivnim svetovanjem, meditaciji, raznih delavnicah, ki širši množici približajo lahkotnost življenja, masaž, angelskih readingov, joge za otroke, pisanju. Trenutno sem na zaključku pridobivanja mednarodnega certifikata IAIM masaže za dojenčke. Lani pa sem izdala svojo prvo otroško knjigo z jogijskimi položaji Gabriel obišče džunglo. Obožujem svoje življenje in izjemno sem hvaležna za vse danosti, priložnosti in izkušnje, ki dajejo vsakemu dnevu svoj čar. Verjamem v čarobnost življenja in manifestacijo. Sami ustvarjamo svojo resničnost in to je moje vodilo. Živim svoje sanje. Posebej me navdihujejo otroci, ki mi s svojo iskrenostjo kažejo pot naprej.

Slika od Neja Dover - Atita Gamana Dasi
Učiteljica

Neja Dover - Atita Gamana Dasi

Odkrivanje duhovne plati življenja me je poiskalo že zgodaj v življenju. Pot me je vodila do različnih sadhan (duhovnih praks) pod vodstvom mojstra Paramahamsa Vishwanande in njegove organizacije Bhakti Marga.

Hitro sem vzljubila prakso ponavljanja mantre (Božanskega imena), ki je ključna yogijska tehnika. Kot organizatorka OM chanting kroga in inštruktorica Project Mantre, sem vedno znova lahko priča transformacijski moči mantre na vseh nivojih našega bitja. Možnost širjenja duhovnih praks sem dobila tudi kot inštruktorica pozdrava soncu Babaji Surya Namaskar. Cilj vseh duhovnih praks Bhakti Marge je, da spoznamo svojo resnično naravo in odnos z Božanskim.

Vsaka praksa ima s seboj tudi teorijo in moja studiozna narava me je naravno pripeljala do učiteljskega tečaja yoga/hinduistične filozofije. Ta zajema učenje filozofske podlage misije Paramahamsa Vishwanande, filozofijo hinduizma in pomembnih spisov v tradiciji yoge. Poleg individualnega študija imamo že skoraj dve leti redni Bhagavad Gita študijski krožek, kjer globoko znanje resnično zaživi.

Slika od Lan Taona Chapo - Vedatman Das
OM Chanting organizator

Lan Taona Chapo - Vedatman Das

Kdo smo? Zakaj smo tukaj? In kam gremo potem? Vprašanja, ki so me že od nekdaj spremljala, odgovorov pa nikjer! Morda pa me je ravno zato življenje pripeljalo do joge, le kdo bi vedel? V iskanju odgovorov, se je moja pot vila skozi mnoga okolja in izkušnje, ki pa v danem trenutku niso zadostile notranji sli.

Pri 17. letu sem prvič prišel v stik z Sanatana dharmo (vedsko filozofijo), ki me je takoj prevzela zaradi njene uporabnosti in relevantnosti v današnjem svetu. Začel sem tudi z duhovno prakso, ki je vključevala meditacije, dihalne vaje in različne oblike joge. S tem so se začeli prvi zavestni koraki na tej čudoviti poti.

Leta 2019 po prvem srečanju z mojim duhovnim učiteljem, Paramahamso Sri Swamijem Vishwanando, se je moje živjenje resnično spremenilo. Lahko bi rekli, da je vse, kar sem mislil, da vem in razumem, postalo tuje in neprepoznavno. Zakaj? Zato, ker mi je pokazal, da obstaja še druga dimenzija joge, ki je LJUBEZEN oz. Bhakti ali predanost Bogu. Ta izkušnja mi je dala še večjo zagnanost, saj se je slepo iskanje pod vodstvo učitelja spremenilo v to z zagotovim ciljem, ki je nad dosegom posameznika, ki je ujet v cikel življenj.

Med številnimi praksami znotraj Bhakti Marge, me je hitro pritegnila Atma Kriya Yoga, katere del je Om Chanting, skupinska tehnika, katere sem tudi organizator. Zraven Japa meditacije so me pritegnili tudi Kirtani, ki nam omogočajo, da se povežemo z božanskim na zelo preprost način - s petjem. Glasba je tudi ključen del vaishnavskih ritualnih obredov, saj nam že samo opevanje božjih kvalitet, prinese notranji mir in stabilnost, ob enem pa nam pomaga graditi odnos z Bogom.

Seveda pa nebi smel narediti krivice filozofskim spisom, ki so mi in mi še vedno neprestano dajejo oporo na poti do Boga. Skupaj redno študiramo Bhagavad Gito, ki je priročnik za delovanje v tem “norem” svetu želj, Guru Gito, ki daje podlago za razumevanje odnosa med učiteljem in učencem ter chantamo Mukuda Mala stotram, čigar bistvo je Bhakti, ki velja za najvišjo obliko joge.

Slika od Urša Umek
Učiteljica joge

Urša Umek

Gibanje, ukvarjanje s telesom me spremlja že od otroštva. Velik del mojega življenja je bil posvečen plesu – najprej jazz balet, kasneje pa tudi klasični balet in predvsem modern jazz. Vmes me je zaneslo tudi v vodenje skupinskih vadb. Plesna pot me je par let zapored peljala v New York, kjer sem bolj intenzivno začela prakticirati jogo, čeprav sem se z njo srečala že prej. Začenjala sem spoznavati, kako lahko moja praksa na blazini obogati tudi moje interakcije s svetom zunaj. Praksa joge je zame sveti čas, ki ga posvetim sebi in iz blazine vsakič znova stopim drugačna, bogatejša za novo izkušnjo. Rada delujem po teh vodilih: prebudi notranjo radost, sij božansko luč in utelesi svojo poslanstvo. Poleg joge sem tudi inštruktor Body tehnike in se izobražujem za učiteljico Parinama somatike.

Hvaležna sem, da lahko to svoje znanje in ljubezen do joge, gibanja in raziskovanja življenja širim naprej, prav tako pa še vedno uživam v vlogi učenca in se še dalje izobražujem. Moj veliki učitelj je tudi moj malček Liam, ki s svojim pristnim smehom, radovednostjo in igrivostjo prijetno obarva moj vsakdan in spontano živi jogo.

Pomembnejša jogijska izobraževanja (poleg teh pa pogosto obiskujem tudi krajše delavnice, seminarje na temo joge in osebne rasti):

 • 200-urni učiteljski tečaj joge s pudarkom na dinamičnih stilih (ashtanga vinyasa in vinyasa) v Nataraja joga studiu v Ljubljani
 • Vikend delavnica joge kot terapije z Bo Forbes v Londonu (avtorica knjige Joga za čustveno ravnovesje)
 • izobraževanje za Iyengar joga certifikat v Cityoga centru v Ljubljani s senior učitelji Iyengar joge iz Nemčije in Madžarske (zaenkrat 285 ur)
 • 400-urni učiteljski tečaj hatha joge s somatiko v Parinama joga centru v Ljubljani
 • 2 intenzivna seminarja s področja joga terapije z indijskim učiteljem Kausthubom Desikacharjem (sin priznanega T.K.V. Desikacharja)
 • 2019 začetek poglobljenega 2-letnega izobraževanja Parinama somatika

Slika od Natalija Brumec
Učiteljica joge

Natalija Brumec

Z jogo sem se začela spogledovati že v času študija in raziskovala stile, ki mi odgovarjajo. Tako sem skozi leta preizkusila od klasične hatha joge, vinyase, yin joge in tudi različne variacije, ki so popularizirane na zahodu. Ko sem se leta 2015 preselila v Avstralijo sem jogo vpeljala v svoj vsakdan in imela izjemno srečo, da sem se lahko udeležila nekaj dobrih delavnic in vadila s krasnimi učitelji. Spoznala sem, da je za optimalno zdravje potrebno ravnovesje med telesom, umom in duhom. Samo naučiti se moramo, kako se dotakniti teh področij in kako uporabiti tehnike, ki nam pomagajo, da se približamo bolj mirnemu in srečnemu stanju znotraj sebe.

Svoj učiteljski certifikat iz tradicionalne hatha joge sem kasneje pridobila v Indiji, kar je na meni pustilo izjemno močan pečat. Od takrat naprej se je moja vadba še bolj poglobila in razvejala. Zelo rada poučujem hatha jogo, kjer se fokusiram predvsem na osnove in poravnave asan, kar dodatno pripomore k izboljšanju telesne drže in seveda počutja.

Ko sem zanosila s sinom sem se vpisala še v tečaj za učiteljico nosečniške joge in tako imela priložnost raziskovati asane v tej novi transformaciji telesa. Veseli me, da lahko sedaj tudi to znanje predajam naprej in pomagam bodočim mamicam na tej čudoviti poti.

Pomembnejša jogijska izobraževanja (poleg teh pa pogosto obiskujem tudi krajše delavnice, seminarje na temo joge in osebne rasti):

 • 200 YTT Hatha Yoga pri Samatva Yogalaya School (Yoga Alliance) Rishikesh, INDIA - 2 meseca
 • Prenatal and Postnatal YTT z Gea Krajcar, UK - 6 mesecev
 • Krishna village Byron bay, AUSTRALIA - 7 dnevni retreat
 • Yoga Mandala Workshop z Janet Stone, USA - 40 dnevna sadhana
 • Shambavi Mahamudra Workshop, ISHA Foundation Sadhguru, AUSTRALIA - 3 dnevni tečaj
 • Surya Kriya Workshop, ISHA Foundation Sadhguru, AUSTRALIA - 3 dnevni tečaj
 • Kahuna Bodywork, havajska tehnika z Ho‘okahi Tamara ženo ustanovitelja Nā Pua ‘Olohe - Kahu Abraham Kawai‘I, Kahuna, AUSTRALIA - 7 dnevni tečaj
 • Balinese Intuitive Bodywork, Byron Bay, AUSTRALIA - 3 dnevni tečaj
 • Diploma Remedial Massage, AUSTRALIA - 2 letni program

Slika od Gabrijela Sever Klasinc
Učiteljica joge

Gabrijela Sever Klasinc

Ljubezen do narave in vsega živega se je rodila že zelo zgodaj. Kmalu se je iz ljubezni rodila tudi potreba po pomoči živalim in poglobljeno raziskovanje le-teh.Tako sem na Biotehniški fakulteti končala študij Biologije s povdarkom na morfologiji in fiziologiji.

V mladosti sem se ukvarjala s športno gimnastiko, ki mi je ostala ljuba tudi kasneje. Gibanje in naravo pa sem združila tudi preko konjeništva, kjer sem zaključila osnovna izobraževanja in opravila izpita Jahač 1 in Jahač 2. Konji me izredno nadihujejo, od njih se vsakodnevno učim prepoznati svoje pomanjkljivosti in se preko njih tudi izpopolnjujem. Konji so izjemni terapevti.

Poleg konjeništva se veliko ukvarjam tudi s prehrano, še posebej z veganskim načinom življenja, in dobrodelnostjo. Sem ustanoviteljica Facebook skupine Bistriška vegescena. Verjamem v dobro in na tak način tudi delujem.

Ljubezen do Joge je bila prisotna že nekaj časa. Dokončno se je razvila z ustanovitvijo Om Yoga Centra Slovenija, kjer sem dobila tudi vzpodbudo, da se izobrazim v inštruktorico Hatha Yoge. Tako sem v Nataraja Studiu pridobila certifikat Yoga Alliance in veliko kvalitetnih znanj.

Dodatno sem se izobraževala:

 • Udeležba na mednarodnem Joga retreatu, Ron van der Post, Iž 2020.
 • Poglabljanje meditacijskih tehnik, 7 dnevni duhovni retreat, Swami Kanjalochana.
 • Mednarodni cetrifikat za Yin jogo.
 • Nataraja studio delavnica 108 pozdravov soncu.

V zadnjem času poučujem jogo tudi v podjetjih.

Joga nam pomaga pri uvidu in sprejemanju samega sebe, pomaga nam razviti ljubezen do sebe in vseh živih bitij. Joga je način življenja.

Slika od Marko Tomažič
Učitelji joge

Marko Tomažič

Sem Marko Tomažič. Z jogo sem se srečal v začetku leta 2018. Ko sem prvič stopil na joga podlogo v domačem jogijskem centru, se je v meni prebudila nekakšna močna sila, ki je poskrbela, da sem v svoje življenje vnesel to starodavno disciplino, ki me spremlja še danes in me bo tudi v prihodnje.

Na začetku so bile seveda samo asane. Namreč znova sem se moral spoznati z svojim telesom, kakšne so njegove potrebe ter kaj mi sporoča. Zaradi nenehne želje po osebnostni rasti ter osvajanja novega znanja se je doma znašel kar velik obseg jogijske literature. Ampak ker praksa daje izkušnjo, sem se začel udeleževati različnih jogijskih delavnic.

V letu 2020 sem se zaradi močne želje ter zaradi velike vzpodbude, ki sem je bil deležen v OM Yoga centru vpisal na tečaj za učitelja joge v RYS Joga Do pod vodstvom Roberta Hönn-a. Z pričetkom pandemije je življenje ponudilo čas za poglabljanje pridobljenega znanja ter osvajanju novega. V letu 2022 sem uspešno zaključil izobraževanje za učitelja joge.

Primarni stil joge, ki ga raziskujem je Ashtanga vinyasa, čeprav zelo rad raziskujem tudi ostale stile joge, ker ima vsak stil svoje posebnosti. Moje poslanstvo na jogijski poti je nenehno izobraževanje ter izpopolnjevanje na tem področju ter z srčnostjo in ljubeznijo predajati to znanje naprej.

Pomembnejša izobraževanja:

 • 2018 Adam Husler-dve delavnici z različno tematiko
 • 2018 Marcus Veda-Yin Yoga
 • 2019 Aurora Bowkett- Headstands/inversions ter Yang to Yin with meditation
 • 2019 Ambra Vallo-Rock your balance ter Unlock the shoulders
 • 2019 5 dnevni mednarodni joga retreat z Ron van der Post
 • 2020 6 dnevni mednarodni joga retreat z Ron van der Post
 • 2022 Breath is Life: Pranayama meditation course -Yoga Alliance- tečaj pranajame ter meditacije-Michael Bijker

Fotografije: Foto Tone