Hatha joga je širok izraz, izvorno pa pomeni Sonce (Ha) in Luna (Tha). Ker vsak posameznik v sebi razvija moški in ženski princip, ta zvrst vadbe uravnoveša oba pola. Klasično vadbo sestavljajo Asane (položaji), Pranayama (dihalne tehnike) in meditacija, skupaj tako pripravijo telo in duh na višje jogijske prakse. Ta oblika joge je nastala v Indiji ob reki Gangi pred tisočimi leti z globokimi temelji v principih Patanjalijevih joga suter. Glavni cilj je v končni fazi tišina uma in s tem prebuditev višjih energetskih centrov in človekovih spečih potencialov.

Joga učitelji v našem joga centru poučujejo sistematično po Sivananda jogi, od začetnih zahtevnostnih stopenj do nadaljevalnih. Na vadbah lahko pričakujete počasnejše položaje, preproste in subtilne dihalne prakse ter prijetne, obnovitvene položaje, ki peljejo v stanje notranjega miru.

Položaji hatha joge so zaporedni, tako da ustvarjajo moč, fleksibilnost, odprtost in sprostitev tekom celotne prakse. Prednosti hatha joge: fizična moč in disciplina, izboljšana cirkulacija in fleksibilnost, stabilnost dihanja, jasnost uma, zmanjšanje stresa in globoka sprostitev.
Intenzivnost prakse se lahko zelo razlikuje, zato v OM yoga centru nudimo začetno in nadaljevalno skupino. Pravilno in dolgotrajno zadrževanje položajev nam omogočajo tudi pripomočki, ki se uporabljajo na vadbah ( koca, trakovi, bloki … ). Vadbe trajajo 90 minut.
Primerne so tudi za vaditelje s poškodbami.

Complete peace equally reigns between two mental waves.
-- Swami Sivananda

začetni in napredni vaditelji