V obdobju nosečnosti se v ženskem telesu dogaja polno sprememb. Zaradi spremembe drže in težišča pogosto oslabijo mišice centra, nekatere mišične skupine pa postanejo preveč skrčene in napete. Pojavijo se lahko obdobja slabosti, utrujenosti in nato obdobja, kjer imamo ogromno energije.Hormonske spremembe seveda močno vplivajo tudi na naše psihično/čustveno stanje, saj lahko prihaja do hitrih sprememb razpoloženja.

Na praksi joge za nosečnosti si vzamemo čas zase in prijetno prebudimo telo – izvajamo nežne vaje tako za krepitev kot za gibljivost, posvetimo pa se tudi opazovanju diha. Del prakse je vedno namenjen vodenemu sproščanju, da si oddahnemo, se napolnimo s svežo energijo in se povežemo z našim otročkom.

Prav tako je prijeten občutek skupnosti, saj si lahko med seboj izmenjamo izkušnje, se pogovorimo o morebitnih skrbeh in z veseljem opazujemo kako trebuščki rastejo.

Priporočljivo je, da začnete po 12.tednu nosečnosti in se pred vpisom posvetujete s svojo ginekologinjo oz. ginekologom.

Z vadbo joge ohranjamo dobro telesno držo, preprečujemo pojav inkontinence. Pozornost je tudi namenjena trebušnim mišicam in mišicam medeničnega dna, ki so bistvenega pomena, saj so tudi med nosečnostjo in porodom najbolj obremenjene. Poseben način dihanja okrepi globoke trebušne mišice, ki posledično razbremenijo spodnje hrbtne mišice in preventivno delujejo proti poškodbam in bolečinam v križnem delu hrbta.

Z jogo se razbremenijo tudi bolečine v nogah ter posledično zatekanje nog.

Vsi pripomočki za prilagojeno vadbo so na voljo v OM Yoga centru. S seboj lahko prinesete vodo.
Vpisi bodo potekali mesečno, cena 30 eur za 4 obiske.

Začetek: četrtek, 12.10.2017, 19.30 – 20.45

Več informacij po telefonu 041 834 045.

nosečnice