Dnevi odprtih vrat in vpisi v novo trimesečje vadb joge v OM Yoga centru

Prednost OM yoga centra je, da posamezniku omogoča izbiro različnih jogijskih stilov vadbe glede na osebni karakter, fizično in psihično pripravljenost. Nekateri stili vadbe dajejo poudarek na jogijskih položajih ( asane ) in dihalnih tehnikah ( pranayame ), nekateri še vključujejo sproščanje, koncentracije in meditacije. Splošno se asane delijo na dinamične in statične.

DINAMIČNE PRAKSE pogosto vključujejo energične gibe telesa. Niso namenjene razvijanju mišic, temveč večanju prožnosti, pospeševanju cirkulacije, rahljanju mišic in sklepov, sproščanju energetskih blokad in odstranjevanju zastarele krvi. So primerne predvsem za začetnike.
V OM Yoga centru se ta zvrst pojavlja kot dinamična Vinyasa flow.

STATIČNE PRAKSE izvajajo srednji in napredni vaditelji. Imajo subtilnejši in močnejši učinek na pransko in mentalno telo. Gibanja je manj, telo pogosto ostane v enem položaju tudi nekaj minut. Vnašajo mir v um in pripravljajo vaditelja na višje prakse joge, kot je meditacija.
V OM Yoga centru je ta vrst v vadbah Klasična Hatha yoga in Jutranja vadba.
Ashtanga Vinyasa je jogijska praksa, ki vključuje obe zvrsti, dinamiko in statiko.

Nudimo tudi brezplačno skupinsko zdravilno tehniko, OM CHANTING. Današnjemu svetu jo je vrnil Mahavatar Babaji, Guru Paramahamse Vishwanande, da bi pomagal obnoviti ravnotežje in enost v ljudeh in na svetu. OM je prvotni zvok, ki ustvarja in se razširja po vesolju. Pripada celotnemu človeštvu ne glede na narodnost, etnično pripadnost ali religijo. Na kolektivni ravni OM Chanting blagodejno vpliva na Mater Zemljo in zdravi okolico, kjer se izvaja. Pri vsakem posamezniku pa OM Chanting uravnoveša fizično, umsko in čustveno telo.

Joga za nosečnice je primerna za vse bodoče mamice po 12.tednu nosečnosti. Primerna je tako za začetnice kot tudi za predhodno aktivne bodoče mamice.
Zdravje nosečnice kot otroka je najpomembnejše, zato vadbe prinašajo udobje, ugodje in dobro počutje.

Jogi za otroke se lahko pridružijo vsi otroci med 4-11 let, ki se v odraščajočem obdobju srečujejo s telesnimi, emocionalnimi, socialnimi konflikti. Izboljšajo telesno fleksibilnost in stabilnost ter moč, ravnotežje ter koordinacijo, osredotočenost in koncentracijo, samozavest in samozaupanje.

Zvrst vadbe si izberemo glede na svoj karakter ( ali smo bolj dinamični ali statični po naravi ), fizično pripravljenost, izkušnje iz vadbe joge ter naša pričakovanja do prakse.

Vse jogijske stile lahko brezplačno preizkusite na Dnevih odprtih vrat OM Yoga centra po sledečem razporedu:
– sreda, 4.4.18, 17.30 – 18.00 = Joga za otroke ; Manica
– sreda, 4.4.18, 18.00 – 19.00 = Ashtanga vinyasa; Manica
– sreda, 4.4.18, 19.00 – 20.00 = Klasična Hatha yoga; Manica
– sreda, 4.4.18, 20.00 – 21.00 = OM Chanting; Rosanda
– četrtek, 5.4.18 , 17.30 – 18.00 = Joga za nosečnice, Urša
– četrtek, 5.4.18, 18.00 – 19.00 = Dinamična Vinyasa flow ; Urša
– četrtek, 5.4.18, 19.00 – 20.00 = Klasična Hatha yoga in jutranja vadba ; Tjaša

Lokacija: OM Yoga center, Trg svobode 18 ( 1.nadstr ) , 2310 Slovenska Bistrica

Prijave: predhodne prijave niso potrebne. Priporočeno udobno oblačilo. Vsi pripomočki na voljo v joga centru.

Novo trimesečje vadbe se prične drugi teden v aprilu in traja do konca junija 2018.

Dodatne informacije na www.omyogacenter.si ali po tel.041 834 045.

Dobrodošli.
OM Shanti.