Vabljeni na predavanje dr. Nikole Žuvele: ZAKAJ SE ZALJUBLJAMO V NAPAČNE PARTNERJE?

Vsebina predavanja: V času zaljubljanja se znajdemo v blaženem stanju, ki razbija vsa ustaljena prepričanja in preverjene strategije ter nas vrača v nezavedno stanje. Vračamo se v stanje raztapljanja individualnosti in rajsko stanje nezavednega, v katerem bi zaradi podoživljanja enosti z primarno materjo oz. kozmičnega zlitja v enost, želeli ostati. Pa vendar, psiha teži k ozaveščanju in globoko ukoreninjeno arhetipsko teženje k zavedanju sebe nas sili k osebnem razvoju. Na poti ozaveščanja se borimo z vsemi možnimi odpori in obrambnimi mehanizmi, ki smo jih zgradili v sebi.
Kot je rekel Jung “ Ti, moški, ne išči ženstvenosti v zunanji ženski, ampak jo spoznaj v sebi… Ti, ženska, ne išči moškosti v moških okoli sebe, ampak moškost poišči v sebi. “
Prvo predavanje dr. Nikole Žuvele bo na zanimiv teoretičen in tudi praktično podkrepljen način pojasnilo, zakaj se napačno zaljubljamo v izbrane partnerje in zakaj ne vidimo realnosti, v kaj smo se resnično zaljubili.

O predavatelju: dr. Nikola Žuvela, psihoanalitik in jyotish svetovalec, rojen 1975 v Zagrebu. Od 1992 intenzivno ukvarjanje z meditacijo, študijem zahodne in vzhodne filozofije, psihologije in doktorat na Filozofski fakulteti iz filozofije in nezavednega. Pisanje znanstvenih člankov ter knjig . Po končanem študiju jyotish astrologije leta 2000 objave mnogih člankov v Vjesniku, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa. Od 2002. tudi učitelj joge in meditacije. Med vikendi organizira sledeče delavnice: Deprogramiranje medosebnih odnosov, Odnosi in samozavest, individualna in skupinska svetovanja o partnerskih odnosih. Avtor sledečih knjig: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu, O ljubavi. Z dolgoletnimi izkušnjami osebnega svetovanja in 25 let osebnih izkušenj ter izobraževanj daje globok vpogled v medosebne vzorce in odnose.

Termin prvega predavanja: nedelja, 19.11.2017, 18.00 – 20.00

Lokacija: OM Yoga center Slovenia, Trg svobode 18, 2310 Slovenska Bistrica

Cena: donacijski prispevki. Polovica donacij bo namenjena zapuščenim živalim Društva za zaščito živali Slov. Bistrica

OM Shanti.