Skupinsko ponavljanje mantre OM Namo Narayanaya; online vadbe in meditacije

Dragi jogisti,
 
ta čas naj je poklical, da se po drvenju zaustavimo, zazremo vase in razmislimo, kaj je resnično pomembno in trajno v tem življenju.
 
Življenje, ki nam je bilo dano, je blagoslov. Ob prenasičenih urnikih, obveznostih, neskončnih željah, smo pozabili na hvaležnost. Da dihamo, živimo in sobivamo z ljudmi, živalmi, naravo.
 
Ne dovolimo negativnim mislim, strahu, paniki, da zavlada.
Kamor usmerimo svoj um, to raste.
 
Naša izvorna narava, duša, je Božanska. Ob ponavljanju mantre osvobajamo svoj um in ga ščitimo pred negativnim.
 
Zato vas v nadaljevanju vabimo k svetovni iniciativi jogistov: dvakrat dnevno skupinsko ponavljanje mantre OM NAMO NARAYANAYA.
 

“MANTRA OM NAMO NARAYANAYA ZA ZDRAVJE IN MIR”

‘Mantra’ pomeni zaščita ( od ) uma.

‘Manas’ pomeni um in ‘tra’ pomeni zaščito. Zavaruje naš um od negativnosti zunanjega sveta tako, da um ostane pozitiven. Hkrati zavaruje naše srce od negativnosti uma.

Mantra OM NAMO NARAYANAYA je maha ( navečja ) mantra, je mantra osvoboditve. Ta mantra v sebi vsebuje vse ostale mantre in vse lastnosti božanskega. Ob ponavljanju vam bo prinesla notranji mir, več zaupanja, več pozitivnega razmišljanja in notranje radosti. Mantra je lahko vedno v vaših mislih, ne glede na to, kaj počnete in to bo dvignilo vašo vibracijo, ne glede na okoliščine. Ponavljamo jo lahko ves čas in povsod.

Pomen mantre: ljubim, spoštujem in pozdravljam Tistega, ki je znotraj vseh bitij in stvari. Bliže mi je, kot jaz sebi. Je v mojem dihu. Je v mojem umu. Je znotraj mojih dejanj. Je v mojem srčnem utripu. Je bistvo moje duše.

“Namesto da vedno razmišljate o tem, kaj bo v prihodnosti ali kaj se je zgodilo v preteklosti, zakaj ne mislite na Boga, zakaj neprestano ne pojete njegovega imena? Pravijo, da je v tem času najlažji način za dosego Božanskega, neprestano ponavljanje njegovega imena ali japa. Na ta način ne boste izgubljali časa, da bi razmišljali negativno in postali negativni. Začeli se boste notranje dvigovati v zavesti Boga in znotraj vas bo vedno več božanskih lastnosti.”
– Paramahamsa Vishwananda

Vsak dan ob 11.30 dopoldan ter 21.00 zvečer se jogisti  celega sveta povezujemo v skupnem ponavljanju mantre OM Namo Narayanaya.

Pridužiš se lahko tako, da ali v tišini ali na glas ali po posnetku, 20 min ponavljaš mantro.

Posnetka: https://www.youtube.com/watch?v=YHRQktd0Cn0

https://www.youtube.com/watch?v=x58AAAjBrjc

Pridruži se od doma in širi božansko.

-> v prihodnjem tednu bomo učiteljice joge za vas pripravile posnetke vadb joge ter vodene meditacije.

Žal zaradi preobremenjenega internetnega omrežja skupinskih online vadb ne bomo izvajali.

Boste pa dobili YouTube povezave in boste lahko svojo jogijsko prakso naredili sami glede na vaš urnik in potrebe.

Do takrat, ostanimo pozitivni, zaupajmo v Najvišje dobro in ponavljajmo mantro.

OM Shanti.

Vaš OM Yoga center team