Skrivnosti zdravega življenja – raziskovanje Ajurvede z dr. Judith

SKRIVNOSTI ZDRAVEGA ŽIVLJENJA – RAZISKOVANJE AJURVEDE

Vsi si želimo živeti zdravo. Zdrav duh v zdravem telesu omogoči plodna tla, da duša cveti in najde svoj namen. Toda, kako to doseči?

Živimo v času, ko smo preobremenjeni z veliko (protislovnimi) informacijami o tem, kaj naj bi bilo dobro za nas, kaj bi morali ali ne bi smeli narediti za svoje zdravje.
S tem bombardiranjem informacij se prerosto pozablja zelo pomembna stvar: Da se resnično spoznamo. Vsi smo edinstveni, vsi imamo svoje prednosti in slabosti kot tudi različne potrebe. Kar je dobro za eno osebo, morda ne bo delovalo za drugo.
Vsi imamo moč zdravljenja v sebi. Če spoznamo sebe in svoje potrebe, postane resnična skrb zase naravna stvar in lahko resnično ozdravimo, smo srečni, uspevamo. Fizično, duševno, čustveno in duhovno.

Ajurveda (beseda pomeni znanje ali znanost o življenju) je starodavni zdravstveni sistem iz Indije, ki izvira iz starih božanskih spisov, Ved, in nas uči ravno tega.
Je tako medicinski sistem kot zelo praktična “znanost o vsakdanjem življenju”.
Skozi razumevanje telesa-duha-duše in interakcije z naravo / vesoljem nas uči, da bolje skrbimo zase. Ayuveda za to ponuja veliko orodij, kot so uporaba prehrane, vsakodnevne rutine, zeliščna zdravila, tretmaji telesa (kot so oljne masaže in tretmaji z vitalno energijsko točko), vaje (kot je joga), dihalne tehnike, meditacija in sadhana (duhovna praksa ).

Delavnica ob koncu tedna je uvod v obsežno temo ajurvede.

Na voljo bosta 2 seji po 4 ure, razdeljeni na 2 dneva. Prvi dan bomo raziskali osnovne koncepte ajurvede (osredotočanje na lastnosti narave, prepoznavanje posamezne konstitucije in prebavnega sistema);
drugi dan bo tekla beseda o tem, kako uporabiti ajurvedska načela v našem vsakdanjem življenju (prilagojena prehrana in vsakodnevna rutina (Dinacharya)).

Po tem poučevanju boste lahko začeli uporabljati ajurvedo v svojem vsakdanjem življenju in življenju svojih bližnjih. Učencem joge je lahko to koristno orodje, ki ga lahko uporabljajo pri lastni praksi joge, učiteljem joge pa kot dodatek k svojim zdravilnim praksam.
Prosimo, upoštevajte: to ni usposabljanje za ajurvedskega terapevta.

KDO : Dr. Judith Aartsma je nizozemska zdravnica, ki povezuje moderno medicino z brezčasno modrostjo naravnih, predvsem vzhodnih zdravilnih sistemov (ajurveda, TCM, naturopatija).
Resnično zdravljenje je umetnost. Poznavanje telesa, uma in duha ter poti narave je pomembno in pomaga, da se odpravimo na pot samoodkrivanja in odkrijemo potencial samozdravljenja, ki je prisoten v vsakem bitju. Vendar samo znanje ni dovolj. Za resnično zdravje potrebuje globoko osebno potovanje in tesno povezanost s Seboj.
Dr. Judith ponuja nasvete in smernice v tem procesu. Prijatelji, ki so jo poimenovali nomad in derviš, ponuja individualna svetovanja in delavnice v različnih krajih in državah, kot so Nemčija, Nizozemska, Turčija in Grčija, pa tudi na spletu in ponuja celostni pristop k zdravju in zdravljenju. Pred kratkim je zaključila 14-mesečni projekt in ostala v svojem gurujevem ašramu v Nemčiji.

Obiščete jo lahko s kakršnimi koli vprašanji v zvezi s svojim zdravjem (fizičnim / čustvenim / duhovnim), tako preventivnim kot kurativnim.

Njen pristop je oseben in naraven, kadar koli je to mogoče.
Prilagajanje osebne prehrane in življenjskega sloga je bistvenega pomena pri integrativnem pristopu in po potrebi se uporabljajo naravne terapije.

Dr. Judith je globoko hvaležna svojemu Satguru Paramahamsa Vishwananda za njegovo večno ljubezen in vodstvo, svojim učiteljem ajurvede, Franklinu Lafourju in dr. Vasant Lad, za posredovanje znanja, pa tudi številni drugi učitelji na njeni poti.
Trdno prepričana, da je vse eno, želi premostiti sodobne in tradicionalne sisteme, različne kraje in kulture.
Za več informacij: Judithaartsma@gmail.com
Facebook: Dr.Judith Aartsma – umetnost zdravljenja

KDAJ : delavnica Ayurvede bo potekala dva dneva; SOBOTA IN NEDELJA, 26.& 27.9.2020, 9.00 – 13.00
V popoldanskih urah bo dr. Judith nudila individualne Ajurvedske preglede

CENA: za prijave na delavnico do 24.9. = 72 eur, na dan delavnice = 108 eur.
CENA INDIVIDUALNIH PREGLEDOV – poglobljeno ( 90 min ) = 108 eur

( na individualni pregled se lahko prijavite tudi brez obiska delavnice )

PRIJAVE OBVEZNE:
manicamacek@gmail.com, tel. 041 834 045

 

Toplo dobrodošli.

 

OM Shanti.