Predavanje dr.Miloš in Nastja Židanik: Sočutno bivanje

PREDAVANJE DR. MILOŠA IN NASTJE ŽIDANIK: SOČUTNO BIVANJE

Na srečanju se bomo sprehodili skozi ozadje empatije in kako graditi empatično zaznavanje skozi čas. Pogledali bomo, da odločitev za sočutje ni enoznačno dobra, kot tudi ni odločitev za neobčutljivost enoznačno slaba.
Se bomo pa ustavili ob misli, da je odločitev za to, kakšni želimo biti v odnosu do sebe, drugih in planeta, izjemno pomembna in da je dobro, da delamo na lastni budnosti, na prepoznavanju in spreminjanju lastnih čustvenih in vedenjskih vzorcev v eno ali drugo smer z vsemi posledicami.
V drugem delu se bomo ustavili na prikazu, kako smo ta pojem v naši družini konkretizirali v praksi. Samo besede brez dejanj v teh časih namreč niso več dovolj.

Nastja in dr. Miloš Židanik sta se pred desetimi leti odločila za nakup zemljišča za čim večjo samooskrbo s hrano. Kmalu so začele k njima prihajati živali, ki so dobile tam svoj dom. Trenutno živi z njihovo družino 130 rejnih in prostoživečih živali, ki potrebujejo vsaj začasno prebivališče. Družinski azil je koncem tega leta postal Nastjina barka, ki se bo v kratkem oblikoval v zavod.

DATUM predavanja:
sobota, 18.1.2020, 19.00 – 21.00

LOKACIJA:
OM Yoga center
( 1.nastropje stanovanjske hiše )
Trg svobode 20
2310 Slovenska Bistrica

CENA:
priporočena donacija je 10 eur

INFO in PRIJAVE:
Manica (Shivani )
email: shivani@bhaktimarga.si
telefon: 041 834 045

Toplo dobrodošli.