Predavanje : Bhagavad Gita skozi potovanje po Indiji s Swami Kanjalochano

Dragi jogisti.

V prihodnjem tednu bomo ponovno gostili hinuističnega meniha, Swami Kanjalochano. Nedavno se je vrnil iz potovanja po Indiji, zato nam bo na predavanju najpomembnejši jogijski tekst, Bhagavad Gito, predstavil skozi lastne izkušnje in doživetja Indije.

Vsebina predavanja:

Vsi odnosi so minljivi, edini večen odnos je odnos z Bogom.

Ko prideš pred Mojstra, moraš priti kot prazna posoda, da te lahko napolni. Um mora biti izpraznjen, da lahko sprejme. Moraš imeti to željo po spremembi, da prejmeš popolno korist. Ne razmišljaj o tem kar pravkar izgubljaš, razmišljaj kaj pridobivaš.

Kajti, če nemudoma pričneš razmišljati kaj izgubljaš, ne boš nikoli ničesar dobil. Kajti na duhovni poti navzven morda vse izgubiš, ampak v resnici vse pridobiš, več kot nekdo, ki ima nekaj stvari. Tukaj Bhagavan Krišna razkriva Arjuni dramo “Vse je drama, nič ni resnično.” Vsi ti odnosi, ki jih imaš. Katere “ladje” (ang. “ship”, friend-ship) prijateljstvo, razmerja, so še tukaj? No? Na katero ladjo vstopate? No? Vseladjo. Čaščenje, partnerstvo. No? Materinstvo, prijateljstvo, torej vse te “ladje” bodo potonile. Torej ne vstopajte na te “ladje”. Edina “ladja” na katero morate vstopiti je ladja Guruja. Kajti na tej “ladji” ste varni. – Paramahamsa Vishwananda.

Swami Kanjalochana je nedavno preživel nekaj časa v Indiji v raziskovanju vaishnavske tradicije.
Modrosti Bhagavadgite nam bo približal skozi lastne izkušnje in spoznanja.

Učitelja, Swamija VishwaKanjalochananando, navdihuje njegov učitelj in Guru, Paramahamsa Vishwananda, že več kot 10 let. Je eden tistih, ki s strastjo pomaga odpirati človeška srca Božanskemu znotraj nas samih.

Termin : sreda, 13.3., ob 18.00

Lokacija: OM Yoga center Slovenija, Trg Svobode 18, Slov. Bistrica

Cena:
15 EUR

Kontakt:
bhagavadgita@bhaktimarga.si

Toplo dobrodošli .