Novost! Joga za nosečnice v OM Yoga centru

JOGA ZA NOSEČNICE

Nosečnost je čas, ko se ženska še posebej poveže s svojo ženstveno energijo in razvija vez s prihajajočim otrokom.
Prilagojena vadba je priporočljiva in namenjena vsem nosečnicam po 12.tednu nosečnosti. Primerna je tako za začetnice kot tudi za predhodno aktivne bodoče mamice.
Zdravje nosečnice kot otroka je najpomembnejše, zato vadbe prinašajo udobje, ugodje in dobro počutje.
Namen vadbe je priprava nosečnice na čim lažji porod in uravnotežen razvoj otroka.
Telesni položaji ali asane poskrbijo, da se mišice okrepijo, sklepi postanejo močnejši in gibljivejši, kar prispeva k boljši drži, pri povečanju trebuščka hrbet ostane močan, s tem pa manjše bolečine v hrbtenici. Z določenimi vajami se izboljšata tudi koordinacija in ravnotežje. Joga pripomore k izboljšanju prekrvavitve. Z dihalnimi vajami postaja dihanje pravilnejše in poglobljeno, imunski sistem se okrepi. Z vadbo joge ohranjamo dobro telesno držo, preprečujemo pojav inkontinence. Pozornost je tudi namenjena trebušnim mišicam in mišicam medeničnega dna, ki so bistvenega pomena, saj so tudi med nosečnostjo in porodom najbolj obremenjene. Poseben način dihanja okrepi globoke trebušne mišice, ki posledično razbremenijo spodnje hrbtne mišice in preventivno delujejo proti poškodbam in bolečinam v križnem delu hrbta. Z jogo se razbremenijo tudi bolečine v nogah ter posledično zatekanje nog.

Z vadbo joge torej vzpostavljamo ravnovesje na fizičnem in psihičnem nivoju, kar zagotavlja lažje prenašanje nosečniških tegob in lepšo nosečnost.

Vsi pripomočki za prilagojeno vadbo so na voljo v OM Yoga centru. S seboj lahko prinesete vodo.

Vpisi bodo potekali mesečno, cena 30 eur za 4 obiske.

Začetek: četrtek, 12.10.2017, 19.30 – 20.45

Več na www.omyogacenter.si ali po telefonu 041 834 045

OM Shanti.