Delavnica YOGA NIDRA: ČAKRE in MEDOSEBNI ODNOSI

Delavnica YOGA NIDRA: Čakre in medosebni odnosi
Delavnica Yoga Nidre s 5 srečanji je zasnovana tako, da nam pomaga raziskati in pridobiti globlje razumevanje prvih petih čaker – energijskih centrov našega telesa. Skozi različne stopnje prakse joge nidre, kot so ozaveščanje telesa, pranajame, čutno zavedanje in vizualizacija, se bomo poglobili v vprašanja, povezana z vsako čakro, in s tem iskali raavnovesje.
Poseben poudarek bo na MEDOSEBNIH ODNOSIH, povezanih z vsako čakro. Vsak od naših energijskih centrov odseva različne ljudi in odnose v našem življenju (npr. korenska čakra je povezana z družino itd.), zato bomo skozi vadbo raziskovali dinamiko teh odnosov. Joga Nidra nam bo omogočila potovanje v našo podzavest, sprostitev preteklih izkušenj in čustev, ki lahko nezavedno vplivajo na našo trenutno realnost, vzpostavitev močnih temeljev in zdravih meja na poti do bolj zdravih odnosov s samim seboj in drugimi.
Na vsakem srečanju se bomo osredotočili na določeno čakro, začenši s kratko predstavitvijo prve čakre – njenih lastnosti in težav – nato pa bo sledila praksa joga nidre. Prvo srečanje bo namenjeno korenski čakri, s katero bomo postavili temelje in kontekst, ki ga bomo uporabljali tekom naslednjih delavnic.
Delavnica je namenjena vsem, ki želijo bolje razumeti sistem čaker in izkusiti transformativno moč Yoga Nidre – spanja jogijev!
– – –
Joga nidra je oblika vodene meditacije, znana tudi kot »jogijski spanec« ali »nespan spanec«, ker povzroči hipnagoško stanje med budnostjo in spanjem, kjer je um v najbolj kreativnem stanju in telo v globoki sprostitvi. Vadi se leže, kjer učitelj vodi skozi vrsto tehnik, vključno s skeniranjem telesa, pranajamo, senzornim zavedanjem in vizualizacijo. Na ta način dosežemo globoko sprostitev telesne in duševne napetosti, preobrazbo podzavesti, s tem pa bolje razumemo sebe ter vzpostavljamo bolj zdrave navade in sisteme prepričanj.
O UČITELJICI: Stefania Kouki je izkušena joga učitelja, ki prihaja iz Grčije. V letih izobraževanja se je poglobila v jogijski stil Vinyasa flow, Yoga Nidro in različne zvrsti Pranayam pri svetovno priznanih tradicionalnih joga učiteljih.
Prav tako je Project Mantra inštruktor in OM Chanting organizator znotraj organizacije Bhakti Marga.
Na vadbah joge kombinira različne sloge in tehnike, veliko dela s temami in simboli v želji po kreativnem združevanjem asan, pranajame in meditacije.
*Delavnica bo potekala v angleščini z možnim prevodom v slovenščino.*
KDAJ: sobota, 19.2.2022, 19.00 – 20.30
KJE: v živo OM Yoga center, Trg svobode 20, 2310 Slovenska Bistrica ter hkrati ONLINE preko Zoom aplikacije
CENA: 13 eur
INFO in PRIJAVE: so obvezne po emailu manicamacek@gmail.com ali tel. 041 834 045 ( Manica/Shivani )
Toplo dobrodošli v svet joge