Delavnica YOGA NIDRA: 4.čakra in medosebni odnosi

Delavnica YOGA NIDRE s 5 srečanji je zasnovana tako, da nam pomaga raziskati in pridobiti globlje razumevanje prvih petih čaker – energijskih centrov našega telesa. Skozi različne stopnje prakse joge nidre, kot so ozaveščanje telesa, pranajame, čutno zavedanje in vizualizacija, se bomo poglobili v vprašanja, povezana z vsako čakro, in s tem iskali ravnovesje.
Poseben poudarek bo na MEDOSEBNIH ODNOSIH, povezanih z vsako čakro. Vsak od naših energijskih centrov odseva različne ljudi in odnose v našem življenju (npr. sakralna čakra je povezana s partnerskimi odnosi itd.), zato bomo skozi vadbo raziskovali dinamiko teh odnosov. Joga Nidra nam bo omogočila potovanje v našo podzavest, sprostitev preteklih izkušenj in čustev, ki lahko nezavedno vplivajo na našo trenutno realnost, vzpostavitev močnih temeljev in zdravih meja na poti do bolj zdravih odnosov s samim seboj in drugimi.
Na vsakem srečanju se bomo osredotočili na določeno čakro. Naše ČETRTO SREČANJE bo namenjeno Anahati ali SRČNI ČAKRI, četrtemu energijskemu središču v našem subtilnem telesu, sedišču ljubezni do sebe in drugih. Anahata je povezana z zeleno barvo in elementom zraka, svobode in širitve. Prebuja lastnosti: brezpogojna ljubezen, sočutje, veselje, prijaznost in odpuščanje. Ko naša zavest doseže čakro Anahata, se prebudi Božanska ljubezen in občutek vračanja ljubezni ljudem in svetu okoli nas. Kot na vsaki naši delavnici, bomo začeli vadbo s predstavitvijo Anahate, jo aktivirali in uravnotežiti z njeno barvo, mantro in simbolom. V zadnji fazi Nidre bomo vadili tudi meditacijo ljubeče prijaznosti.
Anahata je ena najlepših in najbogatejših čaker. Je energijsko središče, ki nam omogoča, da rastemo proti nečemu Višjemu in se povežemo s svetom na veliko bolj brezpogojen in smiseln način!
Veselimo se potovanja proti središču srca, središču Ljubezni!
Delavnica je namenjena vsem, ki želijo bolje razumeti sistem čaker in izkusiti transformativno moč Yoga Nidre – spanja jogijev!
– – –
Joga nidra je oblika vodene meditacije, znana tudi kot »jogijski spanec« ali »nespan spanec«, ker povzroči hipnagoško stanje med budnostjo in spanjem, kjer je um v najbolj kreativnem stanju in telo v globoki sprostitvi. Vadi se leže, kjer učitelj vodi skozi vrsto tehnik, vključno s skeniranjem telesa, pranajamo, senzornim zavedanjem in vizualizacijo. Na ta način dosežemo globoko sprostitev telesne in duševne napetosti, preobrazbo podzavesti, s tem pa bolje razumemo sebe ter vzpostavljamo bolj zdrave navade in sisteme prepričanj.
O UČITELJICI: Manica Maček / Shivani kot joga učiteljica deluje več kot 24 let v lastni praksi in poučevanju.
Nekaj let se je vsakodnevno poglabljala v raziskovanje in vadbo joga nidre, redno pa jo predaja in vključuje tudi na vadbah joge v OM Yoga centru.
Z ekipo vodi OM Yoga center, ki nudi tradicionalne jogijske stile, dodatno vsebino pa lahko spoznavate na psihološko-duhovnih predavanjih, tečajih, oddihih v naravi …
*Delavnica bo potekala v slovenščini.*
KDAJ: sobota, 9.4.2022, 19.00 – 20.30
KJE: V ŽIVO v OM Yoga centeru in hkrati ONLINE preko Zoom aplikacije
CENA: 13 eur
INFO in PRIJAVE: so obvezne po emailu manicamacek@gmail.com ali tel. 041 834 045 ( Manica/Shivani )
Toplo dobrodošli v svet joge