Delavnica DIHANJA in KOPANJA v HLADNI VODI, z Marijo Kure

V prazničnem času pred “novim rojstvom” vas vabimo na pot samospoznavanja in odkrivanja lastnih spečih moči.
Ljudje imamo v sebi mnoge speče poteniciale, neverjetno moč, ki se je ne zavedamo, ampak jo lahko, če se tako odločimo, s pomočjo ZAVESTNEGA DIHANJA IN HLADNE VODE prebudimo.
In ravno predprazničen čas, ki je podprt z energijami prerajanja, je prava priložnost, da opustimo vse staro in zaživimo v novo, bolj polno in zdravo življenje.
Kopanje v hladnih vodah, najbolje v izvirskih, v kombinaciji z dihanjem namreč izjemno dobro vpliva na naše razpoloženje, zdravje in počutje.
Prežene nejevoljo, depresijo, slabo razpoloženje in počutje.
Hladna voda dobesedno poživi in prebudi naš zaspan in speč organizem.
Požene kri po žilah in poživi vsako celico. Ko pridemo iz vode, smo dobesedno kot prerojeni.
Hladna voda krepi imunskih sistem, vzpodbudi cirkulacijo, vpliva na ožilje, srčno žilni, živčni in endokrilni sistem. Termoregulacija se vzpostavi na novo, na način, da lažje in bolje prenašamo ekstremne temperature, mraz in vročino.
Kratkotrajni stres, ki ga hladna voda povzroči, nas prisili, da smo s pozornostjo pri sebi, pri dihanju, v trenutku. In če pozorno spremljamo vdih in izdih, se v telesu pričnejo sproščati hormoni dobrega počutja, raven stresnega hormona kortizola pa se zniža.
Jedro organizma se po minuti ali dveh izpostavljanja mrazu (če medtem pravilno dihamo na način, da se povežemo s sabo), ogreje, ker organizem v želji po preživetju, zaščiti notranje organe… In ostati v hladni vodi ni več problem.
Z rednim izpostavljanjem mrazu (lahko tudi hladni prhi) v kombinaciji z dihanjem se aktivira notranji zdravnik in prične proces samozdravljenja.
Na delavnici dihanja bomo spoznali, da lahko z dihanjem zavestno vplivamo na izločanje hormonov, ali hormonov stresa ali hormonov sreče in dobrega počutja. Naučili se bomo zavestno sprejeti mraz, ki je izjemen stresor, in podobno kot mraz, lahko sprejmemo vsako življenjsko situacijo.
Mraz je lahko naš učitelj in zdravitelj.
S hladnim kopanjem, ko zapustimo cono udobja, doživimo neverjetno moč, ki jo tudi mi posedujemo in pozdravimo številne bolezni ter zelo izboljšamo svoje počutje.
DATUM: sobota, 16.12.2023, 10.00 – 14.00
S KOM: Marija Kure, voditeljica hladnih kopeli, postenj ob sokovih,
kuhanja polnovredne rastlinske hrane
LOKACIJA: teoretični del v OM Yoga center, Trg svobode 20, Slovenska Bistrica.
Praktični del: zajetje vode v bližini joga centra
CENA: 100 eur
INFO in PRIJAVE: pošljite email na manicamacek@gmail.com ali pokličite na 041 834 045 ( Shivani )
Toplo dobrodošli!