Delavnica Ayurvedske veganske kuhinje

Ayurveda je veda, katere začetke lahko najdemo že več tisoč let nazaj. Beseda Ayurveda pomeni »znanje o življenju«. Prva ayurvedska literatura se je pojavila v vedskem obdobju v Indiji. Gradniki tega znanja temeljijo na spoznanju, da zdravje izhaja iz notranje harmonije.
Na delavnici bomo v teoriji in praksi spoznali osnove Ayurvede. Spoznali bomo tri temeljne doše – Kapha, Pitta, Vatta in poskusili ugotoviti kateri pripadamo. Poiskali bomo uporabne elemente, ki bodo doprinesli, da bomo svoje življenje morda zaživeli nekoliko bolj polno in seveda tudi zdravo. Posvetili se bomo dnevnim ritualom in preučili značilnosti prehranjevanja po principu ayurvedskih znanj.
Teorijo znanosti Ayurvede nam bo razkrila Gabrijela Sever Klasinc.
Polni življenja v otroštvu in mladosti, vitalni v srednjih letih ter zdravi v starosti – telo nam je zmeraj hvaležno za živo, neprocesirano, lokalno in sezonsko hrano. Če kuhate za družino ali samo zase, z nekaj vzpodbude, znanja ter praktičnih kuharskih veščin se lahko na tem področju opolnomočite tudi vi.
Pridite na kuharsko delavnico rastlinske hrane! Izvedeli boste, kako lahko vsakdanje jedi enako okusno in (večkrat še bolj) zdravo pripravite za različne diete: vegansko, brezglutensko, brez oreščkov, brez jajc, brez soje…
Skupaj bomo odkrivali bogastvo prvinskih okusov rastlinske hrane, kombinirali sestavine ter jih korajžno začinili, da bo poudarjen karakter jedi. Pa vendar, okusi so le delček zaznanih moči, ki nam jih dajo začimbe. Preproste, a zdrave sestavine, kombinirane s harmoničnimi začimbami, z užitnimi divjimi rastlinami jedi dvignejo na raven zdravila.
Naslonimo se na tisočletja stara bogastva ayurvedskega znanja, ki nam dajo uvid v prehrano, ki podpira telo, duha in dušo. Se sprašujete, ali je vse to mogoče ob zahtevni službi, ob družini in hitremu tempu življenja? Je. Z novim znanjem, dobrim načrtovanjem vstopite na svoje vznemirljivo kulinarično potovanje, ki se bo s časom odrazilo v vseh ravneh vaše biti.
Praktično delavnico bo vodila Bernarda Gregorec Cafuta, vodja Ekološke kmetije Ajda.
Ob koncu delavnice bomo dobrote tudi pojedli.
Število mest je omejeno!
DATUM: sobota, 18.11.2023, 10.00 – 14.00
LOKACIJA: OM Yoga center, Trg svobode 20, Slov. Bistrica
CENA: 40 eur ( vključuje teorijo in prakso delavnice ter končni obrok)
INFO in PRIJAVE: pošljite prijavo na manicamacek@gmail.com ali pokličite na 041 834 045 ( Shivani )
Toplo dobrodošli!