Naša vizija

Namen OM Yoga centra je, da obiskovalci ponovno najdejo svojo notranjo luč, stabilnost, zavest, začutijo notranji mir, notranjo moč in pridobijo znanje ter uporabne tehnike za zdravo, zavestno in sočutno vsakodnevno bivanje in ob tem prepoznajo in razvijejo svoje notranje potenciale.

Joga je zavest, modrost. Ko v umu prenehajo vse miselne fluktuacije, se prične joga- Patanjalijeve Yoga Sutre: chitta vritti nirodha. Šele, ko se v umu pojavi praznina, pa če je to samo za četrtino minute ali ure, vaditelj spozna pravo naravo vseobsegajočega zavedanja, modrosti.

Slika od Manica Maček
Učiteljica joge

Manica Maček

Z jogo se je srečala pred 20 letimi. Ker je ob tem začutila globoko povezavo in ponovno srečanje s samim seboj, od takrat dalje vsakodnevno vadi in ozavešča jogijske principe v svojem življenju.

Introspekcija, osebnostna rast in ozaveščanje lastnega bivanja ter razumevanje okolice in sveta, se je poglobilo z učiteljem sistema Yoga in daily life, Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda Puriji. Naslednjih 15 let je pod njegovim vodstvom obiskovala seminarje širom sveta in znotraj sistema Joga v vsakdanjem življenju tudi 7 let poučevala različne zvrsti joge različnih starostnih skupin.

Dodatno znanje, predvsem iz asthanga vinyase joge in vinyasa flow, je pridobivala v Nataraja studiu Ljubljana, kjer je opravila tudi učiteljski tečaj 300 ur in pridobila mednarodni certifikat RYT 200, IRJU 300 ( Joga združenje Slovenije ). Znanje iz Iyengar joge ter Sivananda joge je pridobivala pod vodstvom Zdenke Bratec, Joga klub Maribor. S sistemom Sivananda Yoga Vedanta se je spoznavala širom Evrope.

V iskanju Božanske ljubezni, ki presega vse človeške nivoje ljubezni, jo je pot vodila do Satguruja, Paramahamse Vishwanande. Znotraj organizacije Bhakti Marga z ljubeznijo in predanostjo služi z namenom širjenja duhovnih praks, Sadhane, ki odpirajo človeška srca in jih povežejo z Božansko prisotnostjo.

Dodatno se zadnjih nekaj let posveča humanitarnim projektom, ki vključujejo pomoč zapuščenim živalim, širjenju veganskega življenjskega sloga in služenju pomoči potrebnim ljudem.

Slika od Tjaša Zajšek
Učiteljica joge

Tjaša Zajšek

Univerzitetna diplomirana profesorica športne vzgoje, trener tenisa, učiteljica joge in akrojoge, velika ljubiteljica živali in narave.

V otroštvu sem trenirala tenis in jahala, kasneje sem se odločila za študij na Fakulteti za šport v Ljubljani. Po končanem študiju sem se spoznala z jogo, ki me je popolnoma očarala in mi odprla čisto nov pogled na svet. V športu gremo velikokrat preko svojih zmožnosti, joga pa me je naučila, da se lahko doseže veliko tudi kadar poslušamo sebe in svoje telo.

Ljudem želim predati sporočilo, kako pomembno je, da znamo ceniti in negovati svoje telo, saj nam le zdravo telo in pozitivno razmišljane omogočata, da lahko dosežemo velike stvari pri sebi in okoli nas. S pomočjo joge je mogoče doseči vse to in še mnogo več.

Pomembnejša jogijska izobraževanja:
  • Certificirana joga učiteljica, registrirana pri Joga združenju Slovenije.
  • Diplomirala na Fakulteti za šport.
  • Certificirana učiteljica Akrojojoge, pri Akrojoga Slovenija.

Jogo poučujem od leta 2013 v Mariboru, Limbušu in Slovenski Bistrici. Od 2015 učim še akrojogo v Mariboru in Slovenski Bistrici.

Slika od Urša Umek
Učiteljica joge

Urša Umek

Gibanje, ukvarjanje s telesom me spremlja že od otroštva. Velik del mojega življenja je bil posvečen plesu – najprej jazz balet, kasneje pa tudi klasični balet in predvsem modern jazz. Vmes me je zaneslo tudi v vodenje skupinskih vadb, potem pa sem se ponovno vrnila k plesu. Le ta me vedno znova uči prisotnosti v telesu, v sedanjem trenutku. Plesna pot me je par let zapored peljala v New York, kjer sem bolj intenzivno začela prakticirati jogo, čeprav sem se z njo srečala že prej. Začenjala sem spoznavati, kako lahko moja praksa na blazini obogati tudi moje interakcije s svetom zunaj. Praksa joge je zame sveti čas, ki ga posvetim sebi in iz blazine vsakič znova stopim drugačna, bogatejša za novo izkušnjo. Poleg joge se izobražujem tudi za inštruktorja Body tehnike.

Hvaležna sem, da lahko to svoje znanje in ljubezen do joge, gibanja in raziskovanja življenja širim naprej, prav tako pa še vedno uživam v vlogi učenca in se še dalje izobražujem. Moj veliki učitelj je tudi moj malček Liam, ki s svojim pristnim smehom, radovednostjo in igrivostjo prijetno obarva moj vsakdan in spontano živi jogo.

Pomembnejša jogijska izobraževanja (poleg teh pa pogosto obiskujem tudi krajše delavnice in vodene prakse drugih učiteljev):
  • 200-urni učiteljski tečaj joge s pudarkom na dinamičnih stilih (ashtanga vinyasa in vinyasa) v Nataraja joga studiu v Ljubljani
  • Vikend delavnica joge kot terapije z Bo Forbes v Londonu (avtorica knjige Joga za čustveno ravnovesje)
  • izobraževanje za Iyengar joga certifikat v Cityoga centru v Ljubljani s senior učitelji Iyengar joge iz Nemčije in Madžarske (zaenkrat 285 ur)
  • 400-urni učiteljski tečaj hatha joge s somatiko v Parinama joga centru v Ljubljani
  • 2 intenzivna seminarja s področja joga terapije z indijskim učiteljem Kausthubom Desikacharjem (sin priznanega T.K.V. Desikacharja)

Slika od Rosanda Verglez
Učiteljica Babaji Surya Namaskar

Rosanda Verglez

Skozi življenje me je od nekdaj spremljala ljubezen, ki je že v zgodnjih letih oblikovala spoštovanje do Matere narave in vseh njenih prebivalcev. Del svojega življenja sem posvetila jogi, izkušnja iz tega dela življenja med danes podpira pri širjenju misije svojega duhovnega učitelja Paramahamse Sri Swamija Vishwanande, kot učiteljica pozdrava sonca Babaji Surya Namaskar. Pred enim letom sem prejela njegov blagoslov, da lahko vodim OM Chanting krog in širim še eno njegovih sadhan (duhovnih praks) v pomoč človeštvu. Na svoji duhovni poti sem bila priča globokim transformacijam, v sebi in v drugih, kar vsak dan poglablja mojo pot v služenju. Danes je moje poslanstvo služiti duhovnemu učitelju in njegovi misiji odpiranja src človeštva, da bi prepoznali in sprejeli večno Božansko Ljubezen, ki nas vse prežema.

Slika od Gabrijela Sever Klasinc
Učiteljica joge

Gabrijela Sever Klasinc

Ljubezen do narave in vsega živega se je rodila že zelo zgodaj. Kmalu se je iz ljubezni rodila tudi potreba po pomoči živalim in poglobljeno raziskovanje le-teh.Tako sem na Biotehniški fakulteti končala študij Biologije s povdarkom na morfologiji in fiziologiji.

V mladosti sem se ukvarjala s športno gimnastiko, ki mi je ostala ljuba tudi kasneje. Gibanje in naravo pa sem združila tudi preko konjeništva, kjer sem zaključila osnovna izobraževanja in opravila izpita Jahač 1 in Jahač 2. Konji me izredno nadihujejo, od njih se vsakodnevno učim prepoznati svoje pomanjkljivosti in se preko njih tudi izpopolnjujem. Konji so izjemni terapevti.

Poleg konjeništva se veliko ukvarjam tudi s prehrano, še posebej z veganskim načinom življenja, in dobrodelnostjo. Sem ustanoviteljica Facebook skupine Bistriška vegescena. Verjamem v dobro in na tak način tudi delujem.

Ljubezen do Joge je bila prisotna že nekaj časa. Dokončno se je razvila z ustanovitvijo Om Yoga Centra Slovenija, kjer sem dobila tudi vzpodbudo, da se izobrazim v inštruktorico Hatha Yoge. Tako sem v Nataraja Studiu pridobila certifikat Yoga Alliance in veliko kvalitetnih znanj.

Joga nam pomaga pri uvidu in sprejemanju samega sebe, pomaga nam razviti ljubezen do sebe in vseh živih bitij. Joga je način življenja.

Fotografije: Sanja Knez in osebni arhiv