Naša vizija

Namen OM Yoga centra je, da obiskovalci ponovno najdejo svojo notranjo luč, stabilnost, zavest, začutijo notranji mir, notranjo moč in pridobijo znanje ter uporabne tehnike za zdravo, zavestno in sočutno vsakodnevno bivanje in ob tem prepoznajo in razvijejo svoje notranje potenciale.

Joga je zavest, modrost. Ko v umu prenehajo vse miselne fluktuacije, se prične joga- Patanjalijeve Yoga Sutre: chitta vritti nirodha. Šele, ko se v umu pojavi praznina, pa če je to samo za četrtino minute ali ure, vaditelj spozna pravo naravo vseobsegajočega zavedanja, modrosti.

Slika od Manica Maček - Shivani
Učiteljica joge

Manica Maček - Shivani

Z jogo se je srečala pred več kot 24 letimi. Ker je ob tem začutila globoko povezavo in ponovno srečanje s samim seboj, od takrat dalje vsakodnevno vadi in ozavešča jogijske principe v svojem življenju.

Introspekcija, osebnostna rast in ozaveščanje lastnega bivanja ter razumevanje okolice in sveta, se je poglobilo z učiteljem sistema Yoga in daily life, Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda Puriji. Naslednjih 15 let je pod njegovim vodstvom obiskovala seminarje širom sveta in znotraj sistema Joga v vsakdanjem življenju tudi 7 let poučevala različne zvrsti joge različnih starostnih skupin.

Dodatno znanje, predvsem iz Asthanga vinyase joge in Vinyasa flow, je pridobivala v Nataraja studiu Ljubljana, kjer je opravila tudi učiteljski tečaj 300 ur in pridobila mednarodni certifikat RYT200 ( Yoga Alliance ), IRJU300 ( Joga združenje Slovenije ). Znanje iz Iyengar joge ter Sivananda joge je pridobivala pod vodstvom Zdenke Bratec, Joga klub Maribor. S sistemom Sivananda Yoga Vedanta pa se v zadnjem času spoznava širom Evrope.

V iskanju Božanske ljubezni, ki presega vse človeške nivoje ljubezni, jo je pot vodila do Satguruja, Paramahamse Sri Swami Vishwanande. Znotraj organizacije Bhakti Marga širi duhovno prakso Yoga & Meditacija ( Atma Kriya Yoga, Simply Meditation, Project Mantra, Babaji Surya Namaskar, OM Chanting ) , ki odpira človeška srca in jih poveže z Božansko ljubeznijo.

Poglobljeno znanje in izkušnje si je nedavno pridobila tudi v najuglednejši joga šoli v Rishikeshu, Indiji - Samadhi Yoga Ashram School, kjer je zaključila učiteljski tečaj Yogic Multiple Styles in s tem mednarodni certifikat RYT300 ( Yoga Alliance ).

Zadnjih nekaj let se intenzivno posveča tudi humanitarnim projektom, ki vključujejo pomoč zapuščenim živalim, širjenju veganskega življenjskega sloga in služenju pomoči potrebnim ljudem.

Slika od Tjaša Zajšek
Učiteljica joge

Tjaša Zajšek

Gibanje in ljubezen do gibanja se je pričela že v otroštvu. Trenirala sem tenis in kasneje tudi postala teniška trenerka in sodnica. V mladosti sem se pričela ukvarjati tudi z jahanjem in pridobila Jahača 1 in 2. Moja velika ljubezen so živali in moje sobivanje z živalmi me je pripeljalo do tega, da sem pridobila licenco za masažo psov na Gesundheitsakademie na Dunaju. Narava, živali in gibanje dajejo mojemu življenju smisel in me osrečujejo.

Diplomirala sem na Fakulteti za šport v Ljubljani in po končanem študiju sem se spoznala z jogo, ki me je popolnoma očarala in mi odprla čisto nov pogled na svet. Pod vodstvom Zdenke Bratec, Joga klub Maribor sem pridobila veliko znanja in opravila učteljski tečaj za učiteljico jogo (300 ur), registrirana sem tudi pri Joga združenju Slovenije. Svoje telo moramo ceniti in negovati, saj nam le zdravo telo in pozitivno razmišljane omogočata, da lahko dosežemo velike stvari pri sebi in okoli nas. S pomočjo joge je mogoče doseči vse to in še mnogo več. Rada imam izzive in želim poskusiti nove stvari, tako me je pritegnila tudi Akrojoga. Opravila sem tečaj in postala certificirana učiteljica Akrojojoge, pri Akrojoga Slovenija. Jogo poučujem od leta 2013 v Mariboru, Limbušu in Slovenski Bistrici, od 2015 učim še akrojogo. Sem učiteljica športa v osnovni šoli, kjer sem jogo približala tudi svojim učencem. Zame je življenje nenehno učenje in spoznavanje novih stvari. Veliko berem in se udeležujem različnih delavnic in izobraževanj kjer poglabljam svoje znanje.

Z vsakim dihom in z vsakim gibom imamo priložnost zaživeti lepše in polnejše življenje. S pomočjo joge spoznamo sebe, svojo notranjost in lahko presežemo omejitve telesa.

Slika od Boža Jamas
Učiteljica joge

Boža Jamas

Sem Boža Jamas, mama trem fantom, partnerka in večna učenka, ki z močno radovednostjo sledim svojemu klicu po več in globljem. Že od malega čutim, da ne obstaja samo to, kar vidimo, ampak za tem stoji veliko več, kar lahko samo čutimo v svojem srcu. In to je tisto, ki me vodi v mojem življenju.

Tako je moje življenje pred 12 leti popolnoma spremenilo pot in je posvečeno Življenju na vseh nivojih. Prepleteno je z družino, nenehnim izobraževanjem, delom na sebi in delom z malimi ter velikimi ljudmi na področjih energijskih terapij, intuitivnim svetovanjem, meditaciji, raznih delavnicah, ki širši množici približajo lahkotnost življenja, masaž, angelskih readingov, joge za otroke, pisanju. Trenutno sem na zaključku pridobivanja mednarodnega certifikata IAIM masaže za dojenčke. Lani pa sem izdala svojo prvo otroško knjigo z jogijskimi položaji Gabriel obišče džunglo. Obožujem svoje življenje in izjemno sem hvaležna za vse danosti, priložnosti in izkušnje, ki dajejo vsakemu dnevu svoj čar. Verjamem v čarobnost življenja in manifestacijo. Sami ustvarjamo svojo resničnost in to je moje vodilo. Živim svoje sanje. Posebej me navdihujejo otroci, ki mi s svojo iskrenostjo kažejo pot naprej.

Slika od Urša Umek
Učiteljica joge

Urša Umek

Gibanje, ukvarjanje s telesom me spremlja že od otroštva. Velik del mojega življenja je bil posvečen plesu – najprej jazz balet, kasneje pa tudi klasični balet in predvsem modern jazz. Vmes me je zaneslo tudi v vodenje skupinskih vadb. Plesna pot me je par let zapored peljala v New York, kjer sem bolj intenzivno začela prakticirati jogo, čeprav sem se z njo srečala že prej. Začenjala sem spoznavati, kako lahko moja praksa na blazini obogati tudi moje interakcije s svetom zunaj. Praksa joge je zame sveti čas, ki ga posvetim sebi in iz blazine vsakič znova stopim drugačna, bogatejša za novo izkušnjo. Rada delujem po teh vodilih: prebudi notranjo radost, sij božansko luč in utelesi svojo poslanstvo. Poleg joge sem tudi inštruktor Body tehnike in se izobražujem za učiteljico Parinama somatike.

Hvaležna sem, da lahko to svoje znanje in ljubezen do joge, gibanja in raziskovanja življenja širim naprej, prav tako pa še vedno uživam v vlogi učenca in se še dalje izobražujem. Moj veliki učitelj je tudi moj malček Liam, ki s svojim pristnim smehom, radovednostjo in igrivostjo prijetno obarva moj vsakdan in spontano živi jogo.

Pomembnejša jogijska izobraževanja (poleg teh pa pogosto obiskujem tudi krajše delavnice, seminarje na temo joge in osebne rasti):

  • 200-urni učiteljski tečaj joge s pudarkom na dinamičnih stilih (ashtanga vinyasa in vinyasa) v Nataraja joga studiu v Ljubljani
  • Vikend delavnica joge kot terapije z Bo Forbes v Londonu (avtorica knjige Joga za čustveno ravnovesje)
  • izobraževanje za Iyengar joga certifikat v Cityoga centru v Ljubljani s senior učitelji Iyengar joge iz Nemčije in Madžarske (zaenkrat 285 ur)
  • 400-urni učiteljski tečaj hatha joge s somatiko v Parinama joga centru v Ljubljani
  • 2 intenzivna seminarja s področja joga terapije z indijskim učiteljem Kausthubom Desikacharjem (sin priznanega T.K.V. Desikacharja)
  • 2019 začetek poglobljenega 2-letnega izobraževanja Parinama somatika

Slika od Rosanda Verglez
Učiteljica Babaji Surya Namaskar

Rosanda Verglez

Skozi življenje me je od nekdaj spremljala ljubezen, ki je že v zgodnjih letih oblikovala spoštovanje do Matere narave in vseh njenih prebivalcev. Del svojega življenja sem posvetila jogi, izkušnja iz tega dela življenja med danes podpira pri širjenju misije svojega duhovnega učitelja Paramahamse Sri Swamija Vishwanande, kot učiteljica pozdrava sonca Babaji Surya Namaskar. Pred enim letom sem prejela njegov blagoslov, da lahko vodim OM Chanting krog in širim še eno njegovih sadhan (duhovnih praks) v pomoč človeštvu. Na svoji duhovni poti sem bila priča globokim transformacijam, v sebi in v drugih, kar vsak dan poglablja mojo pot v služenju. Danes je moje poslanstvo služiti duhovnemu učitelju in njegovi misiji odpiranja src človeštva, da bi prepoznali in sprejeli večno Božansko Ljubezen, ki nas vse prežema.

Slika od Gabrijela Sever Klasinc
Učiteljica joge

Gabrijela Sever Klasinc

Ljubezen do narave in vsega živega se je rodila že zelo zgodaj. Kmalu se je iz ljubezni rodila tudi potreba po pomoči živalim in poglobljeno raziskovanje le-teh.Tako sem na Biotehniški fakulteti končala študij Biologije s povdarkom na morfologiji in fiziologiji.

V mladosti sem se ukvarjala s športno gimnastiko, ki mi je ostala ljuba tudi kasneje. Gibanje in naravo pa sem združila tudi preko konjeništva, kjer sem zaključila osnovna izobraževanja in opravila izpita Jahač 1 in Jahač 2. Konji me izredno nadihujejo, od njih se vsakodnevno učim prepoznati svoje pomanjkljivosti in se preko njih tudi izpopolnjujem. Konji so izjemni terapevti.

Poleg konjeništva se veliko ukvarjam tudi s prehrano, še posebej z veganskim načinom življenja, in dobrodelnostjo. Sem ustanoviteljica Facebook skupine Bistriška vegescena. Verjamem v dobro in na tak način tudi delujem.

Ljubezen do Joge je bila prisotna že nekaj časa. Dokončno se je razvila z ustanovitvijo Om Yoga Centra Slovenija, kjer sem dobila tudi vzpodbudo, da se izobrazim v inštruktorico Hatha Yoge. Tako sem v Nataraja Studiu pridobila certifikat Yoga Alliance in veliko kvalitetnih znanj.

Dodatno sem se izobraževala:

  • Udeležba na mednarodnem Joga retreatu, Ron van der Post, Iž 2020.
  • Poglabljanje meditacijskih tehnik, 7 dnevni duhovni retreat, Swami Kanjalochana.
  • Mednarodni cetrifikat za Yin jogo.
  • Nataraja studio delavnica 108 pozdravov soncu.

V zadnjem času poučujem jogo tudi v podjetjih.

Joga nam pomaga pri uvidu in sprejemanju samega sebe, pomaga nam razviti ljubezen do sebe in vseh živih bitij. Joga je način življenja.

Fotografije: Sanja Knez in osebni arhiv